RDM Campus in de prijzen

Nieuws | de redactie
2 april 2013 | Hoe geef je cultureel erfgoed op goede wijze een nieuwe bestemming. Het Erfgoedplatform van de Open Universiteit stelde een Top 10 samen met de succesvolste projecten. De Rotterdamse RDM Campus kwam daarbij als beste naar boven.

“De herbestemming van het industriële complex van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij legt verbindingen tussen de historische betekenis van deze kenmerkende cultuurhistorische structuur en de ambities van Rotterdam op het gebied van innovatie en een duurzame toekomst,” schrijft Vera Cerutti in ‘Waardecreatie met herbestemming van industrieel erfgoed’.

De RDM Campus heeft door samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven een nieuwe bestemming gekregen die een impuls biedt voor de omgeving door werkgelegenheid te creëren en gebiedsontwikkeling te stimuleren. Zo helpt de Hogeschool Rotterdam samen met partners uit het bedrijfsleven aan de ontwikkeling van de Heijplaat en wordt er door Rotterdamse lectoren onderzoek gedaan naar onder meer 3D-printtechnologie.

Historisch karakter intact

Het Erfgoedplatform van de OU heeft de RDM Campus gekozen in een Top 10 samengesteld op basis van voordrachten via LinkedIn, Facebook en e-mail. Het feit dat de RDM Campus er in is geslaagd een hele nieuwe functie te krijgen, zonder dat het historisch karakter van de plek is aangetast, gaf de doorslag bij de winst.

Naast de RDM Campus waren onder meer het Westergasterrein in Amsterdam, de Lichttoren in Eindhoven, de Van Nellefabriek in Rotterdam en de Verkadefabriek in Den Bosch terug te vinden in de Top 10 van het Erfgoedplatform. 

 

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK