VS domineren economische ranking

Nieuws | de redactie
29 april 2013 | De Universiteit van Tilburg heeft op een rijtje gezet welke universiteiten de afgelopen vijf jaar het meest gepubliceerd hebben in economische tijdschriften. De top 10 wordt volledig gevuld met Amerikaanse instituten. Tilburg zelf is op plek negentien de eerste Nederlandse universiteit.

De Tilburg University Economics Ranking heeft zeventig wetenschappelijke tijdschriften in de disciplines econometrie, economie en finance geïdentificeerd als basis voor de ranking die meet welke universiteiten in de afgelopen vijf jaar dominant waren in de economische disciplines. Harvard University voert de lijst aan, gevolgd door Chicago en Stanford.

Opvallend is dat de voltallige top 10 door Amerikaanse universiteiten wordt volgemaakt. Pas op plek elf is de London School of Economics terug te vinden. De eerste Nederlandse universiteit is de Universiteit van Tilburg die op plaats negentien in de ranking staat.

In de top 100 van de Tilburgse ranking is ook plek voor enkele andere Nederlandse collega’s. De UvA en VU zetten Amsterdam stevig op de kaart en de Universiteit Maastricht en de Erasmus Universiteit staan ook in dit rijtje. Naast een overgrote hoeveelheid Amerikaanse instituten doen Groot-Brittannië en Duitsland het vrij goed in de ranglijst. De Universiteit van Bonn is op plaats 23 de eerste Duitse universiteit.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK