Wereldtop in pijnbestrijding

Nieuws | de redactie
22 april 2013 | Het Pijn Centrum van het Maastricht UMC+ heeft de Excellence in Pain Practice Award gekregen. Wereldwijd zijn slechts drie andere pijncentra zo onderscheiden. Vooral de multidisciplinaire werkwijze van Maastricht wordt door het World Institute of Pain geroemd.

Een visitatiecommissie van het WIP heeft het UPCM beoordeeld op zaken als klinische praktijk, variëteit aan behandelingen, multidisciplinaire benadering, proces van dataverzameling en -borging, terugkoppeling van uitkomsten, wetenschappelijke publicaties, onderzoeksfaciliteiten, scholing en opleiding. Volgens het WIP heeft het Maastrichtse pijncentrum daarbij aangetoond dat het excelleert op alle gebieden van behandeling, opleiding en onderzoek.

Absoluut top-instituut

Speciale vermelding krijgt de multidisciplinaire samenwerking binnen de pijnpoli, niet alleen bij de behandeling maar met name ook bij de diagnostiek. In het UPCM werken de volgende disciplines samen: interne geneeskunde/ oncologie, medische psychologie, neurochirurgie, neurologie, orthopedie, psychiatrie en revalidatie. Behalve de multidisciplinaire werkwijze worden ook de opleiding en training van artsen en verpleegkundigen genoemd, de state-of-the-art research en de invloed van het Maastrichtse pijncentrum op regionale, nationale en internationale netwerken.

Volgens de visitatiecommissie uit nationale en internationale deskundigen voldoet het Maastrichtse pijncentrum aan de hoogste internationale standaarden. Men noemt het “een van de leidende pijncentra in de Benelux, en een absoluut top-instituut als het gaat om de combinatie van basale en klinische research”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK