Zelf verantwoordelijk voor uw zorg

Nieuws | de redactie
12 april 2013 | “We moeten af van het idee dat dienstverlening buiten en in de zorg twee verschillende werelden zijn.” Studenten van de Hogeschool Rotterdam leveren dragen met innovatieve ideeën bij aan de ontwikkeling van het Revalidatiehotel, een zorginstelling gericht op zelfmanagement.

Innovatie in de zorg beslaat uiteenlopende werkgebieden:  het gezondheids-vraagstuk is belangrijk, maar hoe functioneert een initiatief bedrijfsmatig? En wat doet een omgeving met patiënten? Samen met zorginstelling Lauren kozen studenten vanuit verschillende disciplines voor een zeer brede benadering van de zorgvragen.

Helende omgeving maken

Het resultaat daarvan is het concept voor een Revalidatiehotel waarin de nadruk op zelfmanagement en de healing environment centraal staat. Omdat geuren en kleuren een belangrijke rol spelen in een genezingsproces, zijn innovatieve toepassingen bedacht, zoals een herinneringswand en een verrijdbare, digitale bibliotheek. Door het gebruik van sociale media kunnen patiënten op een gebruiksvriendelijke manier ervaringen met elkaar en met zorgverleners delen om zo de zorg steeds verder te verbeteren.

Doelstelling van deze vorm van zorgverlening is dat de revalidanten in staat worden gesteld om hun eigen revalidatieproces tot op zekere hoogte zelf te managen. Dit kan ertoe bijdragen dat zij voor een aantal zaken minder beroep doen op het personeel. Zelfmanagement impliceert een actieve rol van de gast.

Meer informatie over het project van de studenten van de Hogeschool Rotterdam vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK