Hiphop-icoon steunt kunstonderwijs

Nieuws | de redactie
16 mei 2013 | De University of South California krijgt een forse financiële impuls. Niemand minder dan hiphopster Dr. Dre doneert $70 miljoen aan de universiteit in Los Angeles. Met het geld wordt de USC Jimmy Iovine and Andre Young Academy for Arts, Technology and the Business of Innovation opgericht.

Andre Young is de echte naam van de Amerikaanse gangsterrapper die bekend werd met hits als Forget about Dre, No Diggity en California Love. Tegenwoordig is de muziekproducer vooral bekend van de zeer populaire ‘Beats By Dre’-koptelefoons. Samen met platenbaas Jimmy Iovine pompt de grootverdiener een fors deel van zijn kapitaal in de nieuwe academie.

Dr. Dre geen academicus

De nieuwe Academy for Arts, Technology and the Business of Innovation moet in het najaar van 2014 de eerste studenten gaan verwelkomen. In de opleiding zullen zij worden klaargestoomd om als professional aan de slag te gaan in de razendsnel veranderende muziekwereld.

Erica Muhl, decaan van de fine arts school van USC legt uit hoe de nieuwe academie er uit moet gaan zien: “Academy students will have the freedom to move easily from classroom to lab, from studio to workshop individually or in groups, and blow past any academic or structural barriers to spontaneous creativity.” Daarmee lijkt het programma studenten de creatieve ruimte te bieden, Iovine en Andre Young, beiden geen academici, zich ook hebben veroorloofd.

George Lucas en Arnold Schwarzenegger

Het is niet voor het eerst dat de University of California beroemdheden aan zich bindt als geldschieters voor het opzetten van nieuwe faciliteiten. Acteur en gouverneur Arnold Schwarzenegger en regisseur Robert Zemeckis gingen Dr. Dre al eens voor. De grootste gift mocht USC in 2006 ontvangen van George Lucas. De geestelijk vader van de Star Wars films schonk toen $175 miljoen onder meer voor het bouwen van een nieuw onderkomen voor de filmacademie. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK