Kunst, Wetenschap en Energie

Nieuws | de redactie
28 mei 2013 | Groningen is komend weekend een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. Het thema ligt dit jaar is Energie, één van de speerpunten van de Noordelijkste provincie. De Hanzehogeschool staat tevens op 1 juni stil bij het 215 jarig bestaan van de hogeschool.

Vanaf 5 uur ’s middags tot het invallen van de nacht staat heel Groningen in het teken van alles wat er aan kennis en cultuur te bieden valt in de stad van de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool en Academie Minerva.

Twee grootheden

“‘De Nacht’ is natuurlijk veel meer dan een instrument voor de talentvolle stad. In de stad die de beide grootheden omarmt is het goed te beseffen dat het werk van wetenschappers en kunstenaars gezien wordt en bijdraagt aan de verbeeldingskracht. Dat het wordt beoordeeld als interessant, kunstzinnig, verrassend én grensverleggend,” vertelt Ola Mafaalini, directeur van het Noord Nederlands Toneel.

Die verschillende visies vertalen zich in optredens van onder meer de Belgische DJ Dr. Lektroluv, singer-songwriter Rebecca Sier en rapper Fresku met het Noordpoolorkest. Daarnaast wetenschappelijke activiteiten variërend van het ontdekken en consumeren van eetbare zonnecellen, het zelf maken van biogas tot het verkrijgen van energiebesparingstips van de Groningse Energy Academy.

Op 1 juni is het allemaal mogelijk in Groningen. Kosten voor de indooractiviteiten van de Nacht van Kunst en Wetenschap in Groningen bedragen  €10,00, maar ook in de openlucht zijn gratis delen van het festival te bezoeken.

De website van de Nacht van Kunst en Wetenschap vindt u hier. Een volledig programma is hier te vinden


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK