Lieve Jet

Nieuws | de redactie
6 mei 2013 | De LSVb wil minister Bussemaker veel brieven laten ontvangen over een mogelijk leenstelsel. "Lieve Jet," mogen studenten schrijven met zorgen over hun jongere broers en zussen. De allereerste brief kwam van Yanick. Waarom?

Op de site ‘Lieve Jet’ was ene Yanick de eerste bezorgde student die een persoonlijke brief aan de minister van OCW verzond. ScienceGuide ging even na of hij wel echt bestaat en wat zijn diepere motivatie is om Bussemaker te schrijven. 

Hij reageerde direct met de geruststellende mededeling “Ik besta echt.” Zijn drijfveer om de minister te waarschuwen voor de gedachte van een leenstelsel, is de onderwijsloopbaan van zusje van 14. De huidige generatie studenten zou volgens de voorliggende plannen immers geen ‘slachtoffer’ worden van de afschaffing van de basisbeurs. Maar dat maakt Yanicks zorgen niet minder, zo meldt hij aan ScienceGuide.

Schat van een meid

“Mijn zusje zit momenteel op het Scala College te Alphen aan den Rijn, waar ze cultuurklas doet, een extra laag bovenop het normale onderwijs, zoals ook met het tweetalig vwo, LOOT sportklassen, etc.” Wat broer Yanick van haar vindt, is volstrekt helder: “Een schat van een meid maar ik zie haar helaas niet vaak genoeg sinds ik in Utrecht studeer.”

De actie zal in famiiekring nog wel enige uitleg vergen, want “ze is overigens nog niet op de hoogte dat ik een kaartje over haar geschreven heb.” Yanick vermoedt “dat wordt even schrikken denk ik.” Maar dat moet dan maar even, want bezorgd meldt hij: “Ze is zich op haar 14-jarige leeftijd nog niet bewust van het leenstelsel en de plannen.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK