Negen nieuwe Friese promovendi

Nieuws | de redactie
8 mei 2013 | “Wat ik mis in Fryslân is een universiteit” Jasper Heslinga is één van de nieuwe promovendi bij Stenden. Er mag dan geen echte universiteit zijn, de onderzoekschool van de University Campus Fryslân groeit nog altijd en verwelkomde deze week negen nieuwe promovendi.

Voor Jasper Heslinga en anderen is het belang van promoveren in de provincie waar ze zijn opgegroeid echt belangrijk. Het uitvoeren van hun promotieonderzoek voelt als ‘thuiskomen’ en dus zijn ze blij de Onderzoekschool UCF hen daartoe de mogelijkheid biedt.

Vorig jaar kreeg de University Campus Fryslân van de Gedeputeerde Status €3,9 miljoen om het academisch klimaat in de provincie een impuls te geven. Met het geld konden verschillende promovendi aan de slag bij onder meer Stenden, NHL en onderzoeksinstituut Wetsus. Nu een jaar verder wordt de onderzoekschool uitgebreid tot twintig promovendi.

Wethouder Theo Koster die samen met onder meer Klaas Wybo van der Hoek (Stenden), Hanno Brand (Fryske Akademy) en Tim van Ooijen (Waddenacademie) de nieuwe promovendi verwelkomde benadrukt het belang van een academisch klimaat in Leeuwarden. In dat kader is men ook nog altijd bezig een echte universitaire bibliotheek te vestigen in de Friese hoofdstad.

Van de negen nieuwe promovendi gaan er vier aan de slag bij Stenden in het toerismeonderzoek. De Fryske Akademy die zich richt op het onderzoek in de Friese taal en cultuur gaat drie nieuwe onderzoekers herbergen. De overige twee onderzoekers gaan vanuit de Waddenacademie onderzoek doen. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK