Witte Huis viert bèta-succes

Nieuws | de redactie
2 mei 2013 | President Obama ontving op het Witte Huis voor de derde keer de scholen en jongeren die zich onderscheiden met hun bèta-excellentie. 100 studenten uit 40 van de staten van de USA presenteerden in Washington hun projecten van algen-brandstof tot kankerdetectoren.

De site van het Witte Huis vertelt onder meer: ‘On Monday, April 22 President Obama hosted the 3rd Annual White House Science Fair, celebrating the student winners of a broad range of science, technology, engineering and math (STEM) competitions from across the country.

Recognized achievement

This year’s Science Fair featured 100 students from more than 40 states and represented 45 different competitions and organizations that recognize the talents of America’s next generation of scientists, engineers, inventors and innovators. Students showcased projects ranging from economically-viable algae biofuel to a robot that paints with watercolor to a computer program that improves cancer detection and many more.

As the President has noted, “If you win the NCAA championship, you come to the White House. Well, if you’re a young person and you produce the best experiment or design, the best hardware or software, you ought to be recognized for that achievement, too.”

Jake Andraka eregast

Om die reden had de president de jonge onderzoeker Jake Andraka uitgenodigd als eregast tijdens zijn meest recente ‘Troonrede, de State of the Union na zijn herverkiezing. Jake had een baanbrekend kankeronderzoek verricht, dat vele geleerden en farmaceutische bedrijven niet eerder wilde lukken.

U leest het interview van ScienceGuide met Jake Andraka hier. De presentaties van de scholen en jongeren op het Witte Huis, en reacties van Obama daarop, kunt u hier zien.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK