Zaken doen met Rusland

Nieuws | de redactie
13 mei 2013 | Russische universiteiten willen maar wat graag met Nederlandse partners in zee, maar ook in het bedrijfsleven is veel interesse. De Hogeschool Rotterdam organiseert van 14 tot 17 mei de Russian Business Days om ondernemende studenten uit beide landen met elkaar in contact te brengen.

“We organiseren de Russian Business Days om meer bekendheid te geven aan projecten die Nederlandse en Russische studenten (kunnen) uitvoeren voor Nederlandse organisaties,” vertelt organisator Loulia Essenberg van de Rotterdamse hogeschool. De hogeschool organiseert de activiteit in het kader van het Nederland-Ruslandjaar dat op 8 april door Poetin officieel werd geopend.

Aandacht voor handelsrelaties

Volgens Essenberg is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de Nederlands-Russische betrekkingen op het gebied van handel en ondernemen. “Rusland is een grote handelspartner voor Nederland, de vraag is dan ook niet of we met hen samenwerken, maar hoe. Het is voor externe relaties echter onvoldoende bekend wat onze studenten op dit gebied kunnen bieden.”

De afgelopen jaren is de samenwerking tussen beide landen verder versterkt. Naast de overheid, wordt er ook veel samengewerkt door bedrijven, culturele partners en in het hoger onderwijs. Begin april was er nog een grote delegatie Russische rectores in Amsterdam om de mogelijkheden tot samenwerken met Nederlandse onderwijsinstellingen te onderzoeken.

Kansen voor HBO

Hoeveel kansen er op dit gebied liggen en momenteel nog niet benut worden, schetst Inholland-lector Frans van der Reep. Hij benadrukte eerder dat met name het HBO nog veel te winnen heeft in Rusland. “Het Nederlands onderwijs laat heel veel kansen in Rusland liggen. Men wacht op ons, maar waar zijn wij?”

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK