Delft voelt zich gepakt

Nieuws | de redactie
6 juni 2013 | De TU Delft is ontstemd over de plannen van OCW de landelijke functie van de TU Delft Bibliotheek te schrappen. In een brandbrief aan het ministerie stelt voorzitter Dirk-Jan van den Berg: “Dit is niet te rechtvaardigen. Gezien de hoge ambities van deze regering op het gebied van topsectoren en innovatie.”

Met het schrappen van de landelijke functie van de TU Delft Bibliotheek, loopt de Delftse universiteit €8 miljoen mis. In een brief aan het OCW-minister vraagt de TU deze maatregel niet door te voeren. “Voor financiering van de bibliotheek is namelijk eerst op de rijksbijdrage van de TU Delft gekort waarna deze financiering in een nieuw gecreëerde begrotingsartikel weer is teruggegeven. “

Dirk-Jan van den Berg laat tevens  aan Jet Bussemaker en Sander Dekker weten zeer ontstemd te zijn over de maatregel omdat het de  TU in feite “een veel zwaardere 1ste geldstroom taakstelling” oplevert dan de andere universiteiten.

In de brief stelt Van den Berg dat de korting niet rijmt met de ambities die het kabinet heeft in het kennisbeleid: “Dit is niet te rechtvaardigen. Gezien de hoge ambities van deze regering op het gebied van topsectoren en innovatie en de erkenning van de betekenis van wetenschap en technologie als bepalende concurrentiefactor voor onze economie vinden wij uw voornemen onacceptabel.”

De TU Delft maant OCW dan ook de voorgenomen bezuiniging in te trekken en daarmee de universiteitsbibliotheek te ontzien. “Wij doen een dringend beroep op u om van uw voornemen af te zien.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK