HO-kwaliteit, ook op het web

Nieuws | de redactie
19 juni 2013 | De jaarlijkse Webranking van het Hoger Onderwijs 2013 laat zien, dat aandacht kwaliteit helpt verhogen. Een eerste indruk vooraf aan de onthulling op 21 juni toont hoe een kleine instelling, Iselinge Hogeschool, veel wist te bereiken. Wat doen uw universiteit en hogeschool?

In 2012 was de score  van Iselinge in de analyses die Strategy on Demand opstelde op zijn best middelmatig te noemen. “U scoort redelijk op gebruiksvriendelijkheid, duidelijkheid en structuur, maar ondergemiddeld voor snelheid en zeer laag voor de zoekfunctie. De vormgeving van uw website is saai en niet erg uitnodigend. Bezoekers vinden het design van uw website rommelig en niet alles is even goed te vinden daardoor,” zo kreeg het CvB te horen.

Wat de onderzoekers vooral opviel, was het feit dat de inhoud van wat de hogeschool naar voren kon brengen prima in orde was. Maar de vertaalslag naar een heldere web-presentie is nog wel wat anders.

“U bent alleen actief op Twitter, maar zelfs daar vinden niet veel updates plaats en het is maar op één plaats op website te vinden,” zo werd bijvoorbeeld geconstateerd. Een wezenlijke oorzaak was ook niet moeilijk te vinden: “Voor de achterliggende techniek van uw website scoort u laag. Dit komt vooral door slechte linking scores en lange pageload tijden.”

Betere scores voor Iselinge

Strategy on Demand bekeek voor de Webranking 2013, tijdens de Dag van de Excellentie op 21 juni in Nijmegen, ook Iselinge opnieuw. De hogeschool had zich duidelijk iets aangetrokken van de kanttekeningen. Aan ScienceGuide melden de web-experts dat er markant betere scores te constateren zijn.

“De punten die Iselinge heeft verbeterd zijn:

– Betere integratie van social media op de website

– Mooie look en feel met nadruk op studenten

– Heldere presentatie van inhoud waarbij focus is op call 2 action (aanmelden, informatie)

– Sterke inhoud van de pagina’s die studenten goed voorbereidt op het studeren aan deze hogeschool.”

Kom naar de Dag van de Excellentie!

Was men in voorgaande jaren een van de hekkensluiters en scoorde beduidend onder het generieke gemiddelde van de hogescholen, nu zit Iselinge daar flink boven. Kortom, het kan. Ook voor een kleine instelling om bewust beleid en gerichte aandacht in te zetten en zo zowel de studenten als de maatschappelijke omgeving helder te maken waar men voor staat en meer.

Hoe de anderen in het HBO en WO dit doen, hoe zij scoren en hoe hoog Iselinge dit maal weet te komen na jaren van suboptimale resultaten? U zult het zien op de Dag van de Excellentie. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK