Overstap WO naar HBO

Nieuws | de redactie
10 juni 2013 | De tweede man van het CvB van de Radboud Universiteit, Anton Franken, stapt over naar de HU. Zijn ruime ervaring ten aanzien van valorisatie is voor het HBO een interessant aspect.

In Nijmegen beheert Franken onder meer de portefeuilles valorisatie, personeel, ICT, vastgoed en faciliteiten. Met zijn wetenschappelijke achtergrond in Wageningen ontwikkelde hiuj zich binnen deze universiteit tot ‘business development manager’. Dit werk zette hij voort als directeur van de technologiestichting STW en sinds 2008 in Nijmegen.

Ondernemende organisatie

“Met mijn kennis en ervaring op het gebied van onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering hoop ik de Hogeschool Utrecht verder te ontwikkelen als een ondernemende organisatie die uitstekende studenten opleidt die succesvol zijn op de arbeidsmarkt”, zegt Franken in een toelichting op zin overstap van de universiteit naar de hogeschool. 

Hij geldt ook als een sterk promotor van de inzet van nieuwe technologische middelen om kennisdeling te bevorderen. Recent zei hij op ScienceGuideEU tijdens de Open Acces Week hierover: “We can’t avoid it: Open Access is the future.” Radboud University started its RU4OpenAccess campaign earlier this year to help researchers make their publications openly available via the Radboud Repository. “Open Access is important both for the researchers and for the university itself because it improves the visibility of the research involved.”

Franken volgt aan de HU Huib de Jong op. Deze was dit voorjaar benoemd als de opvolger van Jet Bussemaker in de functie van rector van de HvA. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK