UU-voorzitter helpt Asscher

In een brief aan de Tweede Kamer stelt Asscher de voorwaarden voor de sectorplannen zoals die in het sociaal akkoord dit voorjaar zijn vastgesteld. De minister wil plannen die leiden tot meer werk en stageplekken voor jongeren, behoud van vakkrachten en de begeleiding van met ontslag bedreigde werknemers naar nieuw werk, belonen met een financiële bijdrage van de overheid.
Meteen in 2013 aan de slag
“Plannen uit de sector zelf, zijn noodzakelijk om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Ik wil mensen écht aan het werk krijgen, dat kan alleen samen met werkgevers en werknemers,” zegt Asscher die voor de periode 2014-2015 €600 miljoen heeft vrijgemaakt voor de sectorplannen. Om in 2013 al aan de slag te kunnen is een deel van het geld naar voren gehaald.
Onafhankelijk voorzitter voor het ingestelde Actieteam Crisisaanpak is Marjan Oudeman, die op 1 juli tevens aan de slag gaat als voorzitter van de Universiteit Utrecht. Oudeman die nu nog in de Raad van Bestuur van AkzoNobel zit, heeft geruime ervaring met arbeidsmarktvraagstukken.
Zo is zij lid van de Raad van Toezicht van Platform Bèta Techniek en bracht zijn twee jaar geleden al advies uit aan toenmalig OCW-minister Marja van Bijsterveldt over de bestuurbaarheid van het MBO. Juist het bedrijfsleven maakte zich zorgen over de situatie en uit het advies bleek ook dat de opleidingen de ruimte geboden moet worden om “het geven van kwalitatief goed beroepsonderwijs” waar te kunnen maken. Als voorzitter van het Actieteam Crisisaanpak zal Oudeman zich nu buigen over de werkgelegenheid voor deze jongeren.
Meest Gelezen
Internationale studenten Maastricht faliekant tegen verplichte cursus Nederlands
Alleen bèta’s tegen Erkennen en Waarderen
‘Digitalisering slecht voor staf- en studentenwelzijn’
VVD en CDA willen weer terug naar prestatiebekostiging in het hoger onderwijs
“Internationalisering van de universiteit moet geen zelflikkend ijsje worden”
