50% minder CO2 uitstoot HAN

Nieuws | de redactie
1 augustus 2013 | Grote instellingen als hogescholen en universiteiten kunnen hun duurzaamheid vaak flink verhogen. De HAN heeft met een wijziging van haar energiebeleid daar een markant voorbeeld voor geboden.

De hogeschool heeft zich op het stadswarmtenet van de Arnhemse regio aangesloten. Het effect daarvan is zeer aanzienlijk. Met de nieuwe aanpak van de energie op de gebouwen van haar Arnhemse campus bereikte men een reductie van 50% op de CO2-emissie.

Energiebedrijf Nuon – eigenaar van deze stadsverwarmingsnetten – meldt dat in het Arnhemse in 2012 totaal 17 miljoen kuub aardgas werd bespaard. Dit gebeurde door restwarmte van afvalverbranding en elektriciteitsproductie in te zetten. De besparing leidde in 2012 tot een CO2-reductie van 30 miljoen kilo. Vergeleken met de situatie voor 2012, waarbij de verwarming door gasketels werd opgewekt, verminderde hiermee de CO2-uitstoot met de helft. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK