Elke Amerikaan in kaart

Nieuws | de redactie
21 augustus 2013 | Big data, sociale wetenschap en visueel design op hun best. Een uiterst verfijnde plattegrond van de USA toont de inwoners, met hun herkomst, “all 308,745,538 of us.” De demograaf Dustin Cable maakte een ‘Racial Dot Map’ van het Amerika van vandaag. Dynamiek, integratie en segregatie tot in elk detail.

“Cable’s version color-codes the results by race and ethnicity, producing an eerily beautiful picture of American segregation (and, less frequently, integration) that tricks the eye at different scales.” Want hoe meer op detailniveau u inzoomt in bijvoorbeeld steden als Boston of Baltimore, hoe dichter u op een werkelijkheid van gescheiden stadsdelen, postcodes, buurten en zelfs straten komt, beschrijft The Atlantic.   

Voor de liefhebbers van de USA als een land dat tegelijk een continent is, is de volledige kaart een must. U kunt letterlijk op elk deel van continentaal Amerika gaat zoeken en in steeds verfijnder detail kijken. Zoek de buurt op waar u studeerde, waar uw vrienden of familie wonen en zo meer en zo voort. Nu nog zo’n beeld van Nederland, gemaakt door een kunstacademie uit het HBO, het eScience center en een demografisch instituut in het WO.

Volledig inzoomen op ieder detail van Amerika en haar inwoners kan hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK