Kunstenaars leren van wetenschap

Nieuws | de redactie
26 augustus 2013 | De AHK gaat samenwerken met de UvA en de VU om wetenschappelijk onderzoek in te zetten in de begeleiding van musici, dansers en theatermakers. Op 29 en 30 augustus laten zijn op een grote internationale conferentie in Amsterdam zien waar die samenwerking toe kan leiden.

De Theaterschool, het Conservatorium van Amsterdam en de twee Amsterdamse universiteiten willen hun kennis gaan delen op het gebied van de artistieke disciplines en de pedagogische, biomedische en cognitieve wetenschappen. Hiermee moet het onderwijs en de begeleiding van de kunstenaars verder worden versterkt.

Op 29 en 30 augustus aanstaande vindt in het Consevratorium in Amsterdam daarom de conferentie ‘Managing your Talents’ plaats, waar de verschillende partijen samen gaan bekijken waar de belangrijkste punten van onderzoek en ontwikkeling zitten. De conferentie richt zich daarbij op vier thema’s: Talent, Excellence, Practicing en (Over)load.

De belangrijkste sprekers op de conferentie zijn Daniel Levitin (Professor psychology and behavioural neuroscience van de McGill University, Montréal), en Henkjan Honing (Professor of Music Cognition aan de UvA). Het volledige programma van ‘Managing Your Talents’ vindt u hier. Aanmelden kan hier.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK