Nerds lopen binnen

Nieuws | de redactie
22 augustus 2013 | Hoezo bèta-tech niet leuk of uitdagend genoeg? Bij de verrukkelijkste nerds die de wereld kent, vaart het schip met gouden appelen binnen. Sheldon en de zijnen gaan ietsje boven de Balkenendenorm verdienen.

De hitserie ‘The Big Bang Theory’ presteert iets, dat in de televisiehistorie van Amerika uitzonderlijk is. “It has actually grown in viewership since its first season by more than 10 million viewers — and it keeps getting bigger. The CBS comedy closed out last season with 18.6 million viewers and a 6.2 rating in the adults 18-to-49 demographic, making it the No. 1 comedy in both measures, a feat unheard of for a show heading into its seventh season,” vertelt vakblad TVGuide.

Gastrolletje voor Dijkgraaf?

Dat heeft natuurlijk wel gevolgen voor de emolumenten van de hoofdrolspelers. Hun huidige contract betaalt hen een niet onprettige $325.000 per opgenomen en uitgezonden aflevering. De onderhandelingen over de verlenging van het acteerwerk van Übernerd Sheldon, clueless Penny en onhandige Leonard houden nu rekening met de bijzondere prestaties die hun serie ‘in de markt’ realiseert. Zij zouden alle drie mikken op een nieuw salaris van $1.000.000 per aflevering.  

Overigens, sinds Sheldon zo waar een vriendinnetje heeft, is er in het team van acteurs een serieuze bètawetenschapper gekomen. Want die Amy wordt gespeeld door Mayim Bialik die een neurobiologe speelt, maar ook in werkelijkheid is afgestudeerd in ‘neuroscience’.

Inmiddels wil elke bèta van naam en faam wel een gastrolletje spelen in de serie. De ontmoeting van Stephen Hawking met zijn bewonderaar Sheldon is dan ook een ongeëvenaard moment televisiegeschiedenis. Wanneer treedt Robbert Dijkgraaf vanuit Princeton een keer op?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK