Topsector investeert in beurzen

Nieuws | de redactie
9 augustus 2013 | “Wij zitten in de watersector te springen om ambitieuze en talentvolle technici.” De topsector Water zet de belofte van meer studiebeurzen in daden om. Zo krijgen “3e en 4e jaars MBO en HBO studenten en WO masterstudenten op een aantal geselecteerde opleidingen de kans hun school/college geld te winnen.”

Inmiddels hebben zich meer dan 15 bedrijven zelf al gemeld en zijn ruim 20 beurzen concreet toegezegd. De Topsector wil daarom nu een forse expansie mogelijk maken van dit onderdeel van het Techniekpact.

Men spreekt direct de betrokken ondernemers, bedrijven en organisaties aan en wijst er op dat “zelfs in de huidige marktomstandigheden het voor u vaak lastig is om technische vacatures in te vullen. Dit zal in de toekomst alleen maar lastiger worden.”

Start in dit studiejaar

Een van de projecten om hier iets aan te doen via de ‘gouden driehoek’ is het nieuwe initiatief van de uitreiking van Studiebeurzen Water. Deze beurzen “bieden we 3e en 4e jaars MBO en HBO studenten en WO masterstudenten op een aantal geselecteerde opleidingen de kans hun school/college geld te winnen. We starten daarmee in het studiejaar 2013/2014.”

“Dit biedt jonge talentvolle studenten, naast de kans op een beurs, de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium intensief kennis te maken met u als werkgever. Verder versterkt het initiatief de samenwerking tussen studenten, onderwijsinstellingen en werkgevers in het kader van arbeidsmarktrelevantie. Dit vergroot de aantrekkingskracht van deze opleidingen en specialisaties voor toekomstige studenten.”

Direct contact met talent

Levert dat die bedrijven ook iets op, of zijn het kosten die voor de baat uit gaan? De topsector ziet vooral een directe win-win. “U heeft direct contact met goede en gemotiveerde studenten op een voor u relevante opleiding en de mogelijkheid hen te overtuigen van de carrièrekansen binnen uw bedrijf.”

“Via het project ontstaat een betere aansluiting tussen de onderwijsinstelling en u als werkgevers, hierdoor verbetert de kennisdeling en heeft u toegang tot actuele inzichten uit onderzoeksprogramma’s. Ook genereert u extra publiciteit doordat uw bedrijfsnaam wordt verbonden aan activiteiten en communicatie-uitingen over de beurzen.”

Meer dan geld alleen

Van de bedrijven en organisaties verwacht men meer dan alleen een bedrag aan geld. De beroekken werkgevers moeten ook tijd en inhoud willen investeren “in het programma in de vorm van stages, begeleiding van studenten en/of gast-colleges. Er is immers ‘bedrijvenkennis’ nodig om een programma te maken dat goed aansluit op de vraag uit onze arbeidsmarkt.”

De kosten worden als volgt berekend: € 2180,- per MBO student of € 3700,- per HBO of WO student verspreid over een periode van 2 jaar. De flyer voor de betrokken bedrijven en organisaties vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK