Een inspirerend idee dat blijft hangen

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | ‘Ondernemen en innoveren in een globaliserende wereld’ is een belangrijk zwaartepunt van De Haagse Hogeschool. Programmadirecteur Yardena Shitrit vertelt over de komende serie Topontmoetingen. "De omgeving geldt als partner, katalysator, spiegel en stakeholder."

Het uiteindelijke doel dat programmadirecteur Yardena Shitrit voor ogen heeft, is het oprichten van een Haags Center of Entrepreneurship (HCE). In het businessplan dat Shitrit dit voorjaar presenteerde, is dit toekomstige center de focus. De Haagse Hogeschool wil op termijn de samenwerking met andere reeds bestaande Centers of Entrepreneurship zoeken, onder meer met die van Delft, Leiden en Amsterdam.

Haags Center of Entrepreneurship

De Haagse Hogeschool wil ondernemerschap integreren in het gehele onderwijstraject van de hogeschool. “Dat doen wij door het stimuleren en verder ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, door het vergroten van kennis en verbeteren van houding. Hierbij zijn kennis vanuit praktijkgericht onderzoek en betrokkenheid van de omgeving van groot belang.’

“De vier stappen om dit te bereiken zijn: het bewust worden van ondernemerschap; het beleven en proeven van wat er bij ondernemerschap komt kijken; het verdiepen van de opgedane kennis en vaardigheden; het doen: bedrijven van ondernemerschap in de praktijk.”

Bewust worden van ondernemerschap

De Topontmoetingen die in september van start gaan (de eerste Topontmoeting is met Bernard Wientjes op 19 september) passen in de ‘bewustwordingsfase’. Yardena Shitrit: “De omgeving geldt voor De Haagse Hogeschool als partner, katalysator, spiegel en stakeholder. Daarnaast is zo’n Topontmoeting met Bernard Wientjes inspirerend.”

“Bernard Wientjes is toch de paus van de ondernemerswereld, de nummer één van het Volkskrantlijstje van meest invloedrijke Nederlanders. Hij kent de kracht van innovatie, ook binnen het MKB. Ondanks het leeftijdsverschil, het generatieverschil werkt dat stimulerend op studenten.”

Wat moeten de Haagse studenten meenemen van een bijeenkomst met Bernard Wientjes? Shitrit: “De meerwaarde van zo’n dag is vaak één zin die blijft hangen, één inspirerend idee dat appelleert aan het engagement van studenten.”

Save the date

De Topontmoetingen zijn niet alleen voor studenten en docenten bedoeld, maar ook voor ondernemers en andere geïnteresseerden uit Den Haag en omgeving. De eerste Topontmoeting staat gepland op 19 september om 15:30 met Bernard Wientjes – de invloedrijkste Nederlander volgens de Volkskrant top 200 – en wordt gepresenteerd door Frénk van der Linden, journalist en tv-presentator. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK