Kleurrijke kunst in Havenstad

Nieuws | de redactie
20 september 2013 | In hoeverre heeft ‘culturele diversiteit’ invloed op de kunst wereldwijd en op de creatieve sector in Rotterdam? Met die vraag gaat Nana Adusie-Poku aan de slag als lector bij het Kenniscentrum Creating 010 van de Hogeschool Rotterdam.

Culturele diversiteit is, in internationale steden als Rotterdam, zichtbaar door de grote verscheidenheid in de bevolking qua etniciteit, geslacht, seksuele oriëntatie, klasse en religie. Nana zal met haar kennis en onderzoek bijdragen aan het moderniseren van het kunst- en design onderwijs.

Concurreren op internationaal niveau

Nana Adusie-Poku is een internationale onderzoeker. Ze heeft zich onder andere bij de Humboldt Universität in Berlijn, de Londen School of Economics en in New York bezig gehouden met uiteenlopende thema’s: Afrikaanse studies, gender studies, media en communicatie, Visual Cultures en het concept ‘post-black’ in relatie tot hedendaagse ‘black’ kunstenaars.

Op de Hogeschool Rotterdam gaat Nana studenten helpen om te concurreren op internationaal niveau. Door Nana als lector aan te stellen wil Hogeschool Rotterdam haar betrokkenheid bij de innovatie van de stad Rotterdam benadrukken zich ten doel stellen de kansen die de demografische diversiteit van de stad biedt, meer benutten.

Curriculumverbetering

Nana gaat samenwerken met lokale en internationale kunstinstellingen. Zij werkt momenteel al samen met de Witte de With Center of Contemporary Art in Rotterdam. Bij de Willem de Kooning Academie zal ze helpen om crossdisciplinaire projecten te initiëren en met haar kennis een bijdrage te leveren aan de continue verbetering van het curriculum.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK