Op 10: Frank van der Duyn Schouten

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | De nieuwe VU-rector moet na een hectisch jaar op de universiteit van Abrahm Kuyper weer op koers brengen. Het levert Frank van der Duyn Schouten, voormalig rector in Tilburg, een tiende plek op in de ScienceGuide Top 10 van 2013.

Abraham Kuyper zal op zijn wolk in het hiernamaals wel met zorg toegekeken hebben. De bestuurlijke perikelen van zijn VU lieten niet alleen vermoeden dat er geen ‘Abraham de Geweldige’ meer aan het roer staat, ook de gekozen oplossing was niet erg antirevolutionair.

De rector stapte op toen de voorbereiding van een instellingstoets al aangaf dat van een samenhangende visie en beleidsvoering weinig sprake was. Als opvolger vond Kuypers gereformeerde bolwerk een ervaren voormalig rector uit het katholieke Tilburg. Gelukkig is de man wel ouderling geweest.

Lukt het prof. Van der Duyn Schouten met vaste hand en serene rust de VU weer op koers te brengen, straks gesteund door een nieuwe collegevoorzitter, dan zullen velen hem dankbaar blijven, ook bij de UvA, Inholland en de andere strategische partners van Kuypers universiteit. 

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK