Op 3: Anka Mulder

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Ze stond eerder in de ScienceGuide Top 10, maar ook in 2013 duikt zij weer op. De Delftse pionier voor MOOC's, Open Education en Open Courseware Anka Mulder verkreeg met haar werk nu een plek in het college van bestuur van haar TU.

Anderen praten erover of ze het zelf uitgevonden hebben. MOOC’s, Open Education, Open Courseware zijn op ieders lip. Anka Mulder uit Delft was de echte pionier en ‘trailblazer’ en dat bovendien niet alleen nationaal.

Als nieuw collegelid van de universiteit die tot edX is toegetreden – als collega in MOOC’s van MIT en Harvard – kan Mulder nu waar maken waar ze als verkenner en innovator van droomde. Met haar nieuwe rechterhand op juist dit terrein – Timo Kos van de Khan Academy die in de ScienceGuide Tip 5 van 2013 figureert – gaat zij Delft op stoten in de vaart der gratis, open, online volkeren.

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK