Op 5: Nienke Meijer

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Op 5 in de ScienceGuide Top 10 staat de nieuwe voorzitter van Fontys, Nienke Meijer. Zij volgt de vertrekkende Marcel Wintels op en wordt gezien als grote troef voor de hogeschool in de ‘slimste regio ter wereld’.

De verwachtingen van de nieuwe Fontys-cheffin zijn hoog. “Zij gaat het maken” voorspelt de meest ervaren HBO-waarnemer. Haar grote, complexe hogeschool kent zij door en door. Gedurende de langdurige absentie wegens nevenactiviteiten van collegevoorzitter Marcel Wintels in de zaak Amarantis en zijn beoogd CDA-leiderschap viel Meijer al in als de feitelijke baas van Fontys.

Nu trekt zij binnenkort ook formeel de multisectorale hogeschool in ‘de slimste regio ter wereld’. Haar collega Wilma de Koning keert terug in het WO waar zij bestuurlijk haar loopbaan begon. Meijer heeft dus ruimte voor het invullen van een eigen team aan de top van haar HBO-kenniscentrum. Ambities om in Den Haag belangrijk te lijken heeft Meijer minder en dat kon wel eens het recept blijken omdat nu juist wel te worden.

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK