Op 7: Emmo Meijer

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Een bruggenbouwer tussen wetenschap en bedrijfsleven. FrieslandCampina-CEO Emmo Meijer maakte zich sterk voor de spelregels en matching van EU-investeringen in het Horizon2020. Een zevende plek in de Top 10 voor de man die miljarden waard is voor Nederlands R&D.

Yvonne van Rooy noemde hem vorig jaar al in haar persoonlijke ScienceGuide top 10. Dit jaar zorgde deze CEO uit het bedrijfsleven voor de definitieve doorbraak voor de strategie van het R&D-beleid.

De spelregels die NWO, KNAW, WO, EZ en de topteams van de topsectoren overeenkwamen om de investeringen adequaat en breed gedragen te genereren en te verdelen “waren er nooit gekomen zonder hem” zegt de directe omgeving van VNO-NCW-voorzitter Wientjes. Wie zei er ook weer dat de polder dood was?

Met die spelregels en de matching van de EU-investeringen uit Horizon2020 is de impact van het werk van Meijer miljarden waard. En nog meer: het zorgt voor herstel van vertrouwen en wederzijds respect tussen R&D en bedrijfsleven. Yvonne van Rooy zei het vorig jaar zo en daar blijkt niet een woord van hulde overdreven bij geweest te zijn:

“In hem zie je hoe goed het is als iemand een echte brug is tussen de wetenschap, de academie en het bedrijfsleven. Een betere brug kun je je niet voorstellen. Hij snapt beide kanten, ziet scherp de sterktes en weet als geen ander hoe je de samenwerking tussen bedrijven en wetenschap concreet en profijtelijk voor beide partijen invulling kunt geven.” 

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK