Op 8: Vier senatoren

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Het lot van Jet Bussemakers beleid ligt in de handen van de Eerste Kamer. Vier senatoren met stevige wortels in HBO en WO hebben daar een nadrukkelijke stem in. Op plek 8 in de Top 10 vinden we Guusje ter Horst, Anne Flierman, Jan Anthonie Bruijn en Thom de Graaf.

Gezeten in verschillende fracties in de Eerste Kamer – PvdA, CDA, VVD en D66 – hebben deze vier senatoren met een stevig achterland in HBO en WO het lot van Jet Bussemaker en Mark Rutte in handen. Hoe gaat de Senaat stemmen als een wet op de invoering van een leenstelsel ‘van de overzijde’ op hun agenda geplaatst wordt?

Steunt D66 zijn eigen verkiezingsprogramma of na de woede van Pechtold toch liever de wens Rutte te vernederen en de PvdA nimmer een groot politiek succes als onderwijs-partij te gunnen? Voert het CDA oppositie om het opponeren of weegt het de wetgevingskwaliteit en noodzaak tot politieke stabiliteit af?

Aarzelt de PvdA om het maken van schulden door minder vermogende jongeren verplicht te stellen? Schrikt de VVD terug van nog meer publieke schuldgaranties aan particulieren in plaats van verdergaande sanering? Deze vier HO-senatoren spelen een sleutelrol.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK