Op 9: Mark Post en Wim van Eelen

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Alle ogen in de wetenschappelijke wereld waren dit jaar gericht op Maastricht. Daar bereikten professoren Mark Post en Wim van Eelen wereldfaam met de eerste eetbare kweekhamburger. Een eervolle vermelding in de ScienceGuide Top 10 op plek 9 voor de innovatieve onderzoekers uit Maastricht.

Dat we in Europa ‘van koeien naar kennis’ moeten gaan met de investeringen is terecht. Maar je kunt het als wetenschapper ook bijna te letterlijk nemen. Professor Post uit Maastricht werd er in een keer een wereldberoemd geleerde door.

Met zijn kennis maakte hij koeien overbodig als leveranciers van de hamburger. Het kweekvlees van de Universiteit Maastricht haalde de voorpagina’s van alle media wereldwijd, bevleugelde de fantasie en opende de portemonnee van Google-oprichter Brin.

Niet ongenoemd mag professor Wim van Eelen blijven. Hij had decennia gewerkt aan het theoretisch concept achter de kweekburger. Samen bewijzen Post en hij dat vernuft, volharding en valorisatie kunnen blijven verrassen.

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK