UvA in zee met Coursera

Nieuws | de redactie
5 september 2013 | Na de Universiteit Leiden gaat nu ook de UvA in zee met Coursera. De UvA was eerder dit jaar de eerste MOOC-aanbieder van Nederland, maar deed dit via een eigen platform. Nu gaat het alsnog in zee met de Amerikaanse open onderwijsgigant.

Met de cursus Introduction to Communication Science op het eigen platform MOOC.uva.nl was de UvA begin dit jaar de eerste Nederlandse universiteit die startte met het MOOC-fenomeen dat in Amerika al enige tijd voor opwinding zorgt in het hoger onderwijs.

Voor groot publiek

Op 12 september aanstaande gaat Dr. Rutger de Graaf van start met een hernieuwde versie van zijn cursus communicatiewetenschap. Deze is wederom via het eigen kanaal beschikbaar, maar de UvA heeft bekend gemaakt dat nu ook de samenwerking wordt aangegaan met het Amerikaanse Coursera.

Op woensdag 4 september tekende UvA-voorzitter Louise Gunning een overeenkomst met Daphne Koller, de CEO van Coursera. De twee partijen hebben afgesproken in ieder geval de cursus Communication Science ook op Coursera aan te bieden. “‘Online onderwijs is een goede aanvulling op het reguliere onderwijs. Door de samenwerking met Coursera kan straks een groot internationaal publiek kennismaken met het onderwijs aan de UvA,” lichtte Gunning de samenwerking toe.

Ook Leiden werkt samen met Coursera

De UvA is niet de eerste Nederlandse universiteit die in zee gaat met Coursera. De Universiteit Leiden maakte in februari al bekend MOOC’s aan te gaan bieden. Zo werd in juni begonnen met een cursus Europees recht en kunnen geïnteresseerden eind september een cursus terrorisme en counterterrorisme volgen. Of de UvA naast Communication Science op korte termijn al andere vakken gaat aanbieden is nog niet bekend. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK