Excellent MBO in de maak

Nieuws | de redactie
15 oktober 2013 | Hoe kan excellentiebevordering ook in het MBO talenten inspireren en motiveren? Sirius en de MBO-raad gaan verkennen hoe kennis en ervaringen vanuit het HBO en WO daarmee de ROC’s impulsen kunnen geven. Wat werkt en waarom en hoe?

Ook studenten in het MBO hebben recht op uitdagend onderwijs, in een ambitieuze leeromgeving van excellerende docenten. Vanuit dit uitgangspunt en met de expertise van het Sirius Programma gaat men werken aan het vormgeven van een Kennisprogramma voor het MBO.

Inrichting van een ROC-Sirius?

De expertise van de HO-instellingen die in Sirius participeren, is dan nuttig voor de inhouden, aanpak en een efficiënte inzet van de begeleidingsinfrastructuur die deel uitmaakt van dat Kennisprogramma. Om te peilen of dit een werkbare vorm is voor het MBO, organiseren het PBT en de MBO-raad in de maand oktober een reeks sessies in verschillende delen van het land. Deze zijn in Deventer, Eindhoven en Rotterdam.

In november wordt als vervolg daarop een ‘experttafel’ georganiseerd. Op basis van de verzamelde input uit die regionale sessies zal men daarin bespreken hoe een stimuleringsprogramma voor excellentie in het MBO eruit zou kunnen en moeten zien.

De eerstvolgende inputsessie zal in Rotterdam zijn, op 31 oktober 2013, van 10.00 tot 13.00, locatie zal nog nader bekend gemaakt worden. Wilt u hierbij aanwezig zijn of wilt u meer informatie? Neem contact op met Ayla Murad, projectleider excellentie VO-MBO via a.murad@deltapunt.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK