Handreiking aan Inholland

Nieuws | de redactie
15 oktober 2013 | HKU-lector prof. Giep Hagoort biedt Inholland aan klem geraakte MEM-studenten naar een goede afsluiting van hun studie te voeren. De know how van de uitnemende collega-hogeschool in de kunstsector kan daar een doorbraak voor zijn. “De kracht ligt in het doen, veel meer dan in het pure denken.”

In een open brief aan collegevoorzitter Terpstra zet prof. Hagoort uiteen op welke wijze hij de betrokken studenten een helpende hand kan en wil uitsteken en hoe daarmee Inholland hun moeizame studietraject op niveau kan helpen afronden. Het bestuurscollege van die hogeschool vindt Hagoorts geste erg sympathiek, maar gaat er vanuit, dat men met de eigen staf en docenten tot een goede uitweg weet te komen, zo meldden zij hem en ScienceGuide.

Hart onder de riem

‘Beste Doekle,

Ik spreek je aan met je voornaam omdat we enkele maanden geleden samen een plezierig lunchgesprek hebben gehad ter gelegenheid van het afscheid van een beider kennis. We spraken toen heel kort over de situatie op Inholland, die je naar mijn oordeel voortvarend hebt aangepakt.

Om met de deur in huis te vallen: ik bied je aan om extra steun te geven aan studenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) zodat zij op snelle en kwalitatief verantwoorde wijze kunnen afstuderen. Ik ken de opleiding van een afstand en met enkele docenten heb ik (ooit)  een nauw contact gehad.

Zoals je weet ben ik mede-oprichter van de faculteit kunstmanagement geweest aan de HKU en later lector en hoogleraar kunst en economie aan UU/HKU. Ik ken het klappen van de zweep: ons soort studenten zijn zeer gedreven, werken bijna allen in de praktijk en zijn zeer geziene krachten in de culturele en creatieve werkvelden. MEM-studenten vormen daarop geen uitzondering. Als het op het schrijven van een scriptie aankomt, kunnen er problemen ontstaan als je er niet boven op zit: onvoldoende theoretische reflectie, gebrek aan concentratie, geworstel met de integratie theorie en praktijk, etc. De kracht ligt in het doen veel meer dan in het pure denken.

Maar ook op jouw opleiding zijn mooie scripties verschenen en publiceren jouw docenten literatuur om de integratie theorie en praktijk te optimaliseren. Maar aan het eind ligt er een product dat voldoet aan een heldere onderzoeksvraag en een methodologisch verantwoordde verwerking van de praktijk. En een conclusie die gebaseerd is op onderzoek anders dan een ‘opinie’.

De steun die ik kan geven is het tot een goed einde brengen van het scriptie-afstudeerproces. Ik zal leiding geven aan een klein team van specialisten uit het werkveld, dat resultaatgericht werkt met een scherp oog voor de didactische en pedagogische problemen. Ik verbind persoonlijk mijn naam aan het proces en sta ervoor in dat opleiding en student trots zijn op het resultaat. Het is ondenkbaar dat een competente student MEM die eenmaal is toegelaten tot de opleiding deze opleiding door scriptieproblemen niet zou kunnen afmaken.

Wat de kosten betreft moet je denken aan zo’n € 500,- per student, plus een optimale secretariële ondersteuning van jullie kant. Ik doe het aanbod in een ‘open brief’ opdat ik de studenten en de opleiding een hart onder de riem wil steken.

Met vriendelijke groet,

Giep Hagoort’

Prof Hagoort is founder-dean van de Amsterdam School of Management, hoogleraar kunst en wetenschappen IIlia State University (Tbilisi) en hoogleraar en kunst en economie UU/HKU


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK