Lector van het Jaar 2013

Nieuws | de redactie
2 oktober 2013 | Na Dolf van Veen van Inholland in 2012 is het weer tijd voor een nieuwe Lector van het Jaar. Het thema dit jaar is gericht op de impuls die lectoren en hun praktijkgericht onderzoek geven aan excellentie in het HBO en de programma’s daarvoor. ISO en ScienceGuide nodigen u uit de besten voor te dragen.

Met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de belangenbehartiger van ruim 600.000 studenten, nodigen we u van harte uit om ook in 2013 weer mee te doen aan de jaarlijkse Lector van het Jaar verkiezing. In het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de positie van de lector in het hbo heeft de verkiezing nu al jaren en steeds meer succes. De winnaar krijgt – ook letterlijk – een steeds ‘feestelijker ontvangst’. 

In 2012 was het thema: ‘De G20 van de kennis’ waarbij wij op zoek gingen naar lectoren die vanuit het hbo op een creatieve manier bijdragen aan  de vernieuwing van het docentenvak.  De winnaar zou daarbij mogen optreden in ‘de Glassroom’ tijdens de Obama Summit, de ITSP 2013 in de Beurs van Berlage. Wij huldigden als winnaar toen lector Dolf van Veen van Inholland vanwege zijn lectoraal onderzoek en de vertaling daarvan naar de curricula van de lerarenopleidingen en zijn bijdrage aan de versterking van de professie van de leraar in het PO en VO en daarbuiten. 

Dit jaar: excellentie dankzij lector 

Het thema dit jaar is gericht op de impuls die lectoren en hun praktijkgericht onderzoek geven aan excellentie in het HBO en de programma’s daarvoor, zoals honours tracks. De winnende lector zal de vrouw of man zijn vanuit het hbo die op de meest creatieve manier een kwaliteitsimpuls geeft aan vormen van excellentie die studenten écht meer uitdaging, verdieping en topprestaties in hun professie geven. 

De winnaar wordt bekend gemaakt door het ISO en ScienceGuide op 15 november aanstaande tijdens het eerste Bètadagcongres in Utrecht. 

Hoe kunt u meedoen? 

De deadline voor aanmeldingen ligt op 25 oktober. Aanmeldingen van lectoren die ‘het verschil maken’ in de ogen van de studenten en hun organisaties kunnen ingestuurd worden op het mailadres iso@iso.nl of per post naar: Interstedelijk Studenten Overleg – Bemuurde Weerd o.z. 1 –  3514 AN Utrecht. 

De voordracht moet onderbouwd worden met concrete informatie over het werk, de inhoudelijke verdiensten en resultaten met betrekking tot het thema, bij voorkeur met een bijzonder accent op de daarin verrijkend gebleken input van studenten. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK