Nieuwe start in Twente

Nieuws | de redactie
1 oktober 2013 | Victor van der Chijs begint vandaag als de nieuwe CvB-voorzitter van de Universiteit Twente. De voormalige chefstaf van Rem Koolhaas wil daar verder onder het motto High Tech, Human Touch.

Hij wil het eigene van het UT-profiel, waarin technische wetenschappen en de gedrags- en maatschappijwetenschappen met elkaar gecombineerd worden, verder te versterken en uit te dragen. “De positie die universiteiten hebben, zal in de toekomst veranderen, onder andere door de wijziging van geldstromen en toename van open online courses. Om daar op voorbereid te zijn, is een maximale verbinding met het bedrijfsleven van belang.”

Bolwerk van jonge ambitie

“De Universiteit Twente staat bekend als een ondernemende universiteit met een sterk en onderscheidend profiel in High Tech, Human Touch, met baanbrekend onderzoek en inspirerend onderwijs. Dat biedt een stevige basis voor het verder versterken van de positie van de universiteit, zowel regionaal, nationaal als internationaal. De UT is een bolwerk van jonge en ambitieuze mensen met plannen. Ik zie ernaar uit om bij te dragen aan deze plannen en dit samen met hen in goede banen te leiden.”

Victor van der Chijs beëindigt dezer dagen zijn taak als voorzitter van het Topteam Creatieve Industrie in Nederland, één van de negen topsectoren die door het kabinet zijn ingesteld om de innovatiekracht van de Nederlandse economie te versterken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK