Utrecht verovert Amsterdam

Nieuws | de redactie
30 oktober 2013 | De karatetrainer Hans Amman van de UU volgt Paul Doop op als vice-voorzitter van de combinatie van UvA en HvA. De Utrechtse vice-voorzitter 'doet' aan zijn universiteit eenzelfde logistieke portefeuille als Doop in Amsterdam. Zijn wetenschappelijke wortels liggen bij de UvA.

Na Yvonne van Rooy raakt de UU een tweede karakteristiek lid kwijt van haar geduchte CvB. Hans Amman vertrekt naar de UvA-HvA combinatie en wordt ook daar vice-voorzitter. Hij volgt Paul Doop op, die als nieuwe ziekenhuis-chef onder de vleugels van Van Rooy komt te werken, die immers de voorzitter van het hele ziekenhuiswezen is geworden.

In Utrecht doet Amman de volgende portefeuilles: financiën, huisvesting, bedrijfsvoering, informatie- en communicatietechnologie, facilitaire zaken, veiligheid en milieu, sportaangelegenheden en het bibliotheekwezen. Dat van die sportaangelegenheden moet letterlijk genomen worden. Amman is sinds 1984 een Rijksgediplomeerd karatetrainer.

VWO-leraar en editor

Deze bestuurlijke ervaring en additionele, bijzondere kwaliteit maken hem voor het Amsterdamse circuit natuurlijk erg geschikt. Bovendien heeft Amman zijn eerste stappen in de wetenschap aan de UvA gedaan. Hij studeerde en promoveerde daar als econoom en was gedurende zijn masteropleiding leraar in het vwo.

In zijn vakgebied is hij als bestuurder actief gebleven, onder meer in zijn rol van co-Editor-in-Chief van het tijdschrift Computational Management Science van Springer Science and Business. Als wetenschappelijk raadsman van het CWI heeft hij zijn band met de collega’s in de hoofdstad de voorbije negen jaar levend gehouden.

De UvA-HvA combinatie krijgt met Amman nu een nog sterker Utrechts karakter in het bestuur. De opvolger van Jet Bussemaker als rector van de HvA was immers prof. Huib de Jong, die CvB-lid was van de Hogeschool Utrecht. 

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK