Verhalend communiceren

Nieuws | de redactie
3 oktober 2013 | Grace Omondi studeerde aan de Hanzehogeschool en wint nu de Euprera Master Award van het belangrijkste Europese academische netwerk voor dat domein, de Public Relations Education and Research Association. Zij schreef een thesis over corporate communicatie voor NGO’s.

De Gronings winnares werd gekozen uit meer dan 40 inzendingen van universiteiten uit heel Europa. Zelf is zij nu werkzaam voor CAPI in Kenya, een NGO die wordt ondersteund door de Bill and Melissa Gates Foundation. 

In haar thesis beschrijft Grace in hoeverre storytelling binnen NGO’s een positieve invloed heeft op sponsoren. Op basis van diverse voorbeelden laat zij zien dat er in bijvoorbeeld jaarverslagen van organisaties een verschuiving plaatsvindt van feitelijke weergave naar storytelling. In dat verband heeft zij een model ontwikkeld op basis waarvan organisaties storytelling kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK