Amerikaanse eer voor Hanze-lector

Nieuws | de redactie
7 november 2013 | Excellentie-lector Marca Wolfensberger is benoemd als fellow in de National Collegiate Honors Council (NCHC). Na de Hanzehogeschool en de UU gaat nu ook de VS profiteren van de expertise van Wolfensberger op het gebied van excellent onderwijs.

Het is voor het eerst dat een niet-Amerikaan een zetel bemachtigd in de council die zich in Amerika bezighoudt met het bevorderen honoursonderwijs. De NCHC is dé promotor van excellent onderwijs wereldwijd en is met haar ondersteunende rol voor onderwijsinstellingen een beetje het ‘Sirius van de Verenigde Staten’.

Teaching Excellence

Wolfensberger onderhield al langer warme banden met de NCHC. Samen met de toenmalig president van de Amerikaanse excellentieclub John Zubizarreta is Wolfensberger één van de belangrijkste denkers op het gebied van excellent onderwijs. In 2012 sprak ScienceGuide hen beide in de aanloop naar een grote conferentie over de lessen en ervaringen met excellentietrajecten en het Sirius-programma op de Hanzehogeschool in Groningen.

“We think of an atmosphere in which both the faculty members as well as the students need to learn. The classroom can be seen as a laboratory,” zei Wolfensberger over de samenwerking met Zubizarreta. De samenwerking tussen de Hanze-lector en de NCHC is sindsdien sterk gebleven en met de benoeming van Wolfensberger als fellow zal deze de komende jaren alleen maar sterker worden.

Eind vorig jaar promoveerde Marca Wolfensberger aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift “Teaching Excellence – Honours pedagogies revealed”. Haar opponenten tijdens de verdediging waren toen Hanze-lector Jeanette Doornenbal én professor John Zubizarreta, die haar proefschrift grote waardering gaven. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK