Drie excellente lectoren

Nieuws | de redactie
8 november 2013 | Vrijdag worden drie lectoren - van de HU, Hanze en HvA - gehuldigd. Wie van hen wordt ‘Lector van het Jaar 2013’? Erik Puik, Marca Wolfensberger en Marco Snoek dragen uitzonderlijk bij aan excellentie in het HBO. Kom van hen leren op seminar in Utrecht!

De jury van ISO en ScienceGuide heeft uit de reeks voordrachten van hogescholen uit het hele land drie lectoren genomineerd voor de titel ‘Lector van het Jaar 2013’. Zij springen er uit vanwege de wijze waarop vanuit hun praktijkonderzoek, kenniskringen en lectoraten de studenten maximaal worden uitgedaagd om excellente professionals te worden.

Erik Puik

Lector Puik van Hogeschool Utrecht heeft een pioniersrol vervuld bij de ontwikkeling van honoursprogramma’s in de techniekopleidingen, zijn hogeschool en het HBO in den brede. Zijn onderzoekswerk daagt studenten uit om zelf in spilfuncties met het betrokken bedrijfsleven en in open innovation processen zich optimaal te ontplooien.

Marca Wolfensberger

De Hanze-lector Wolfensberger is een internationaal leidend onderzoeker op het terrein van excellentietrajecten in HBO en WO. Haar werk voedt de ontwikkeling van meer variëteit, diversiteit en kwaliteitsversterking van HO-instellingen in Nederland, de USA en wereldwijd.

Marco Snoek

De lector van de HvA Snoek jaagt met zijn aanpak van uitdagende lerarenopleidingen en honourstrajecten zijn studenten en andere opleidingen in heel de HvA aan om het beste te geven dat zij hebben. Het onderzoek dat hij met studenten uitvoert, krijgt op conferenties rond het leraarschap en onderwijsvernieuwing wereldwijd aandacht en waardering.

Huldiging 15 november

Uit deze drie genomineerden wordt op vrijdag 15 november de winnaar van de titel ‘Lector van het Jaar 2013’ bekendgemaakt. Dit gebeurt op de Bètadagen-conferentie in Utrecht. Hierin wordt vanuit studenten met HBO, WO, bedrijfsleven en beleidsmakers onderzocht op welke vernieuwende wijze jongeren gemotiveerd en uitgedaagd kunnen worden te kiezen voor bèta en technische opleidingen.

U wordt van harte uitgenodigd mee te doen aan die reflectie en planvorming en de drie genomineerden en de winnaar als ‘Lector van het Jaar 2013’ daar te huldigen. Aanmelden kan hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK