Laatste ronde leenstelsel

Nieuws | de redactie
5 november 2013 | Quo vadis leenstelsel? Op 11 november leggen alle politieke sleutelfiguren uit Tweede Kamer, HO en studentenland hun kaarten op tafel in Rotterdam. Lukt dat lenen nog? Wie moet lenen? En van wie? Waarom? De bel voor de laatste ronde luidt nu.

De Hogeschool Rotterdam doet het nog een keer. Als feedback op het essay van voorzitter Ron Bormans komen alle toonaangevende woordvoerders over SF opdagen en zetten hun actuele standpunt uiteen. Wat leren we? Hoe duidelijk wordt dat de PvdA-top inmiddels tegen de minister van OCW fluistert:  ‘Jet laat maar zitten’?

Eenzame VVD?

In de jongste debatronde – bij de HU, LSVb, ISO en Legulas – werd duidelijk dat Bussemaker het nu vooralsnog niet zou halen. D66 deed niet mee als er geen € 2 miljard zou komen. GroenLinks stelde vele scherpe voorwaarden – collegegeld met €500 omlaag! – en de CU was sowieso tegen.

Waar staan zij op 11 november? Verdedigt de PvdA het regeerakkoord, de minister en haar leenplannen nog? Durft de VVD eenzaam als partij over te blijven die ‘hup leenstelsel!’ roept en de middeninkomens per maand nog eens honderden euro’s afpakt? Durven LSVb en ISO meer dan namens namens studentenland boe te roepen?

Deelnemers aan dit debat zijn:

•             Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Rotterdam

•             Korrie Louwes, wethouder Hoger Onderwijs in Rotterdam

•             Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis(PvdA), Pieter Duisenberg (VVD), Harm Beertema (PVV), Michel Rog (CDA)

•             Thom de Graaf, voorzitter Vereniging Hogescholen

•             Vertegenwoordiger van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb)

•             Vertegenwoordiger van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO)

Datum: Maandag 11 november 2013

Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur

Locatie: Atrium, Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam

Aansluitend aan het debat is er voor belangstellenden, van 12.00 – 13.00 uur, gelegenheid tot deelnemen aan een eenvoudige lunch. 

Klik hier om u voor het debat aan te melden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK