Studieinfo nog gebrekkig

Nieuws | de redactie
18 november 2013 | Kleine hogescholen geven vaak meer volledige informatie over hun opleidingen aan aspirant studenten dan anderen in het HO. Onderzoek van de LSVb laat zien, dat Leiden en de TU Delft in het WO het best scoren, terwijl in het HBO de Hanze en HAN onder de grote instellingen het meest compleet zijn.

Hoog scoren ook kleine instellingen als Iselinge en De Kempel, de Hogeschool Zeeland en Marnix. Dit heeft ermee te maken, dat de Pabo’s in het algemeen een goed pakket aan informatie voor hun aspirant-studenten ter beschikking blijken te stellen.

Daarom is het opvallend, dat juist de Katholieke Pabo Zwolle ver beneden het gemiddelde scoort in het LSVb-onderzoek. Ook de Gereformeerde Hogeschool Zwolle zit laag, dus de Overijsselse hoofdstad heeft een en ander in te halen.

Achter de oren krabben

Onder het gemiddelde van WO en HBO zitten nog een paar instellingen, waar men zich wel achter de oren zal krabben. De TU/e, Maastricht en de VU zijn van de universiteiten het zwakst. In het HBO zijn het de NHL en Hogeschool Zuyd die onderaan staan. Opvallend zwak is ook de score van hogescholen als Avans en Stenden, die een goede naam hebben bij hun onderwijskwaliteit en internationalisering.

In de middelmatige rangen is het opvallend, dat de UU weinig sterk naar voren komt. Terwijl deze universiteit – naast de ook nu in het onderzoek hoog scorende HAN en Hanze –  bij de beoordelingen door de RCHO als excellent uit de bus kwam, scoort de UU bij de informatievoorziening lager dan de HU-collega’s, Inholland en de particuliere hogeschool NCOI.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK