Wereldhaven van de toekomst

Nieuws | de redactie
14 november 2013 | De programmamanager van 'Havenvisie 2030' Isabelle Vries, wordt lector bij Hogeschool Rotterdam. Vries gaat voor de hogeschool praktijkgericht onderzoek doen, dat professionals helpt voorbereiden op de haven van de toekomst.

Vries gaat als lector in Rotterdam onderzoek doen naar de ruimtelijke ontwikkeling van havens in alle facetten. Strategische planning, methoden van (master)planning, gebiedsontwikkeling en –exploitatie, vraagstukken op het gebed van leefomgeving, intensief ruimtegebruik, herstructurering en relatie haven-stad vallen onder die onderzoekstaak.

Haven-knowhow als exportproduct

De Hogeschool Rotterdam heeft de haven één van zijn speerpunten gemaakt en wil dat Vries met praktijkgericht onderzoek een bijdrage levert aan het havengericht onderwijs in de stad. Samen met haar collega docent-onderzoekers zullen ze gaan samenwerken met binnen- en buitenlandse havens en havensteden alsook met ingenieurs- en adviesbureaus. De havenplanning vormt voor deze partijen een belangrijk exportproduct.

Isabelle Vries heeft een brede ervaring binnen zowel gemeente Rotterdam als Havenbedrijf Rotterdam, onder andere als projectleider, hoofd milieu en ruimtelijke ontwikkeling, projectleider Havenplan 2020 en als gebiedsmanager voor Stadshavens. Zij heeft vanuit deze functies en door eerder wetenschappelijk onderzoek veel contacten met andere havens en kennisinstellingen.

Vries gaat in deeltijd aan de slag bij de hogeschool en combineert haarwerkzaamheden met de functie van programmamanager Uitvoeringsprogramma Havenvisie 2030 bij Havenbedrijf Rotterdam. Op die manier moeten de contacten tussen de hogeschool en Havenbedrijf Rotterdam geborgd worden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK