Jongeren bestrijden werkloosheid zelf

Nieuws | de redactie
3 december 2013 | Wie hebben de beste papieren om de jeugdwerkloosheid te bestrijden? Precies, jongeren zelf. De Haagse Hogeschool en de Rabobank organiseren daarom een challenge die jongeren uitdaagt met ideeën te komen.

Volgens Yardena Shitrit (programmadirecteur ‘Ondernemerschap en innovatie in een tijdperk van globalisering’, bij De Haagse Hogeschool) is crowdsourcing dé trend van de komende tien jaar. “We moeten het probleem van de jeugdwerkloosheid met de jongeren samen gaan oplossen.”

Marius Hovius (directeur Rabobank Den Haag en omgeving) ziet de challengedenhaag allereerst in het licht van de groei naar zelfredzaamheid. In plaats van zélf met ideeën voor oplossingen te komen, wilde de Rabobank het anders doen. Men maakte een rondje langs partners, zoals De Haagse Hogeschool, de gemeente, zorginstellingen en woningcorporaties. Hen stelden ze de vraag wat volgens hen het belangrijkste probleem in de regio is.

€10.000 voor het beste idee

‘Jeugdwerkloosheid’ was het breed gedeelde antwoord op de vraag van Hovius. En dus was de volgende vraag hoe dit probleem getackeld zou moeten worden. “Waarom gaan wij dat eigenlijk verzinnen?”, dacht Hovius en samen met de Haagse partners werd een platform voor crowdsourcing gelanceerd: challengedenhaag.

In de eerste periode worden alle ideeën verzameld. De tien besten krijgen hulp om het idee tot een echt businessplan om te werken. In maart 2014 wordt het allerbeste idee door een vakjury uitgekozen. De winnende oplossing krijgt € 10.000 en wordt uitgerold in de stad Den Haag.

Op dinsdag 3 december vindt de kick-off van het event bij De Haagse Hogeschool plaats om 17:00 aan de Johanna Westerdijkplein 75, lokaal Ovaal 1.53. Om aan te melden stuurt u een mail naar ondernemen@hhs.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK