HO-jaar van start in Den Haag

Nieuws | de redactie
9 januari 2014 | Op de Haagse Hogeschool wordt morgen het startschot gegeven voor het politieke hoger onderwijsjaar. Kamerleden als Duisenberg, Van Dijk, Rog en Klaver gaan met studenten in discussie over hoe de lat in hoger onderwijs omhoog moet en welke keuzes de partijen maken bij investeringen.

Net zoals in voorgaande jaren hebben de Haagse Studentenvakbond en ScienceGuide hiertoe de handen ineen geslagen. Was het in 2011 nog de langstudeerboete die in Den Haag op het hakblok werd gelegd, in 2014 zal het leenstelsel voer voor discussie blijven. Daarnaast zal de discussie zich vooral toespitsen op hoe de kwaliteit in hoger onderwijs te waarborgen en verbeteren.

Het debat wordt op 14 januari gehouden in het atrium van De Haagse Hogeschool, vanaf 17.00 uur. Het startschot voor de discussie geeft de wethouder van Onderwijs van Den Haag, Ingrid van Engelshoven. Zij luidt daarmee het kennisjaar in. Het programma ziet er daarmee als volgt uit

17.00 – 17.40 uur: Receptie
17.40 – 17.45 uur: Introductie
17.45 – 17.55 uur: Welkomstrede – Wethouder van Den Haag, Ingrid van Engelshoven

17.55 – 18.55 uur: Debat met Kamerleden
Vanuit de Tweede Kamer zullen deelnemen aan het debat: Pieter Duisenberg (VVD), Mohammed Mohandis (PvdA), Michel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP), Paul van Meenen (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks).

18.55 – 19.05 uur: Afsluiting – Bekendmaking winnende student van het debat
19.05 – 20:30 uur: Borrel

U bent van harte welkom. Meldt u aan op info@haagsestudentenvakbond.nl of via Facebook


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK