MOOC voor leraren

Nieuws | de redactie
27 januari 2014 | Om docenten in de bèta-technische vakken extra impulsen te geven, heeft de Europese commissie de vorming van de European Schoolnet Academy ondersteund. Deze verzorgt MOOCs voor professionele ontwikkeling van leraren.

De nieuwe acdemie vormt een onderdeel van de acties van een brede coalitie voor meer banen, bijscholing en stages in de digitale sector. “I meet so many young people with initiative, who are desperate for opportunity. And I see companies in desperate need of workers with digital skills,” zegt Neelie Kroes. “The Coalition matches the two together, and helps thousands of people to build their lives. Changing lives is worth every minute and euro invested.”

Innovatief Bèta-Tech onderwijs

De nieuwe MOOCs noemt zij nadrukkelijk als een van de eerste concrete resultaten die met de partners zijn gerealisserd in het voorbije half jaar. In het aanbod van de Academy zit onder meer een MOOC over ‘toekomstige werkwijzen in de klas’ en ‘Innovative Practices for Engaging STEM Teaching’.

Over deze laatste cursus wordt verteld: “Would you like to engage your students better in STEM subjects and to increase their interest in STEM careers?

In this course you will explore innovative teaching practices, learn how to access educational STEM resources from around Europe, discover remote and virtual labs as innovative teaching tools in the STEM classroom and take part in virtual visits to research centres.

The course will also explore the reality of the gender issue related to STEM careers and offer guidance and advice on career counseling.”

 

 

 


 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK