Nieuwe vicevoorzitter in Utrecht

Nieuws | de redactie
27 februari 2014 | De Universiteit Utrecht heeft prof. dr. Anton Pijpers benoemd tot vice-voorzitter. Pijpers is momenteel decaan van de faculteit Diergeneeskunde en lid van het regieteam van de Topsector Life Sciences & Health. Pijpers volgt Hans Amman op die onlangs overstapte naar de UvA.

“De Universiteit Utrecht krijgt met Anton Pijper een zeer ervaren bestuurder in het CvB, die zal bijdragen aan de verdere uitbouw van de universiteit op basis van het strategisch plan,” toont Prof dr. Emmo Meijer, voorzitter van de  RvT, zich verguld met de komst van de voormalig decaan.

Pijpers is al zijn gehele academische carrière werkzaam op de Utrechtse universiteit. Hij rondde er zijn studie diergeneeskunde af om in 1984 weer op de UU terug te keren. Sinds 2009 was Pijpers ook decaan op diezelfde faculteit en maakte hij zich hard voor het terugdringen van het aantal proefdieren op de universiteit door onder meer het invoeren van een dierendonorcodicil en het gebruik van nepkoeien voor studiedoeleinden.

Anton Pijpers is naast decaan momenteel ook actief in het regieteam voor de Topsector Life Sciences & Health dat zich richt op het betaalbaar houden van hoogwaardige zorg in Nederland. De nieuwe vice-voorzitter gaat begin april echt van start in zijn nieuwe functie. Pijpers is benoemd voor vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming. Het CvB van de UU bestaat verder uit  voorzitter mr. Marjan Oudeman en rector magnificus prof. dr. Bert van der Zwaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK