Student-ingenieurs helpen bedrijven

Nieuws | de redactie
5 februari 2014 | Saxion in Enschede verwelkomt deze week duizend techniekstudenten uit binnen- en buitenland. Samen bedenken zij oplossingen voor praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven.

Of het nu een nieuwe flexibele rugleuning is voor ligbaden, of een nieuw concept voor een opvouwbare emmer, vanuit netwerken in Aruba, China, Duitsland en Spanje komen studenten naar Enschede om hun innovatieve bijdrage te leveren. 

Het is de grootste projectweek voor jong talent in de technische opleidingen in Nederland. Grote bedrijven als Philips Lighting en Stork doen mee en worden in contact gebracht met een nieuwe jonge generatie ingenieurs die op deze manier de kans krijgen een blik te werpen in praktijk bij potentiële werkgevers. 

Het zijn niet alleen studenten uit het (internationale) hoger onderwijs die meedoen in Enschede. Uit de omringende regio komt ook inbreng van verschillende scholen die hun excellente havisten laten participeren in het uitwerken van de opdrachten. 

Aan het eind van de week zullen de beste nieuwe ideeën worden beloond. Een vakjury bestaand uit werkgevers uit het regionale bedrijfsleven zal beoordelen welke ideeën het meeste kans maken om het daadwerkelijk tot een uit te werken product kunnen schoppen. Daarnaast zal het Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap tevens een prijs uitreiken aan het meest ondernemende team. Geïnteresseerden zijn vanavond in Enschede welkom in het FabLab


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK