Terpstra: nieuwe fase voor Inholland

Nieuws | de redactie
3 februari 2014 | Doekle Terpstra verlaat Inholland in de wetenschap dat de hogeschool is aanbeland “in een nieuwe fase van ontwikkeling.” In zijn brief aan medewerkers en studenten zegt hij daarom: “een nieuwe fase van ontwikkeling vraagt ook weer een nieuw en bijpassend voorzitterschap.

Terpstra maakt in zijn brief bekend dat hij en zijn collega’s van het CvB geen haast zullen maken met de wisseling van de wacht. “. We hebben afgesproken dat we met deze opvolging geen grote haast maken, dus ergens in de loop van dit jaar zal bekend worden wie mijn verantwoordelijkheid gaat overnemen. Tot dat moment blijf ik met dezelfde energie en enthousiasme betrokken bij het wel en wee van Inholland.”

Continuïteit geborgd

Volgens Terpstra is de bestuurlijke continuïteit van de hogeschool  met de aanwezigheid van bestuursleden Marcel Nollen en Huug de Deugd goed geborgd is. Als profiel voor een nieuwe collegevoorzitter liet Terpstra zich ontvallen dat na een periode van sterke bestuurlijke voorzitters en crisismanagement de tijd rijp is voor ‘een bovenmeester’.

Terpstra spreekt in de brief zijn bewondering uit voor de veerkracht van alle mensen die de afgelopen jaren betrokken waren bij de hogeschool. “Jullie zijn de dragers van de hogeschool. We zijn een gedegen onderwijsinstelling en onze studenten worden via de menselijke maat gekend en herkend in wie ze zijn. Dit alles maakt dat we weer trots kunnen zijn op onze hogeschool.”

Toekomstbestendige hogeschool

Het vertrek van Doekle Terpstra komt niet als een verrassing. De Inholland-voorzitter had eerder al laten weten dat hij zou vertrekken als het accreditatietraject van de omstreden opleidingen Media & Entertainment Management (MEM) en Commerciële Economie succesvol zou zijn afgerond. Toen de NVAO eind november goed nieuws had voor Terpstra zei deze al: “We zijn nu toekomstbestendig als hogeschool en dat na zulk zwaar weer.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK