De Summit biedt kansen

Nieuws | de redactie
19 maart 2014 | Volgende week begint in Nieuw Zeeland de International Summit on the Teaching Profession 2014. In de aanloop daarnaartoe blikken onderwijsminister Jet Bussemaker en haar Amerikaanse college Arne Duncan terug op de editie van 2013 in Amsterdam en werpen alvast een blik vooruit.

Bussemaker benadrukt op het Youtube-kanaal van de ISTP 2014 hoe belangrijk het is om vooral het gesprek met docenten aan te gaan. “We hadden docenten uitgenodigd in het publiek. Als je onderwijs wilt verbeteren is het beter om met docenten te praten, dan over ze. Het onderwijs is zo goed als de docent in het klaslokaal.”

Op basis van de Summit in de Beurs van Berlage heeft Bussemaker een docentenagenda samengesteld. Belangrijk daarin is de nadruk op bijscholing van docenten gedurende hun carrière. Bussemaker laat daarbij weten veel inspiratie te hebben gekregen van de studenten van de HvA die het idee hebben ingebracht om een junior-status voor docenten in te voeren, zodat deze docenten extra ondersteuning krijgen en de vroegtijdige uitval wordt tegengegaan. 

Hoewel Arne Duncan zelf niet aanwezig kon zijn in Amsterdam vorig jaar, neemt hij wel de tijd om terug te blikken én vooruit te kijken naar de Teaching Summit in Nieuw Zeeland. “We hebben de gezamenlijke verplichting, verantwoordelijkheid én de kans om vanuit een wereldwijde blik te kijken wat we kunnen doen om kinderen te helpen in landen waar minder kansen en mogelijkheden zijn om zich te ontwikkelen.” 

De International Summit on the Teaching Profession 2014 vindt op 28 en 29 maart plaats in Wellington, Nieuw Zeeland. Meer informatie vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK