Druk op Rusland

Nieuws | de redactie
13 maart 2014 | De Europese en internationale druk op Poetin wordt opgevoerd, ook in de sfeer van kennis en innovatie. De OECD zet nu een zeer ongebruikelijke stap.

De toonaangevende ‘denktank’ van de hoog ontwikkelde kennisnaties heeft een niet mis te verstaan gebaar gemaakt. Na een vergadering van de bestuursraad is Rusland geïnformeerd – dus niet na overleg vastgesteld – dat besprekingen overeen toetreding van dit land worden opgeschort. “Further to a meeting of its governing Council on 12 March 2014, the OECD has postponed activities related to the accession process of the Russian Federation to the OECD for the time being.”

Tegelijkertijd wordt aan Oekraine een duidelijk signaal gegeven. de OECD-lidstaten willen dit land niet in de steek laten, maar onder de vooruitstrevende kennisnaties een plek gunnen. “OECD Member countries also agreed that the OECD should respond positively to Ukraine’s request to further strengthen existing OECD-Ukraine co-operation to take advantage of the OECD’s expertise to address the public policy challenges it faces.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK