edX kiest voor breed platform

Door deze nieuwe lidmaatschapsstructuur openen we edX voor een grotere pool aan hoogwaardige onderwijsvoorzieners”, edX-voorman Anant Agarwal. “Daarnaast bieden we lerenden en mensen die gebruik maken van onze open-source voorzieningen een meer divers en rijker onderwijsaanbod.”
IMF en Warren Buffett
Naast het Internationaal Monetair Fonds en het OpenCourseWare Consortium gaan ook organisaties als Linux, de Inter-American Development Bank, de Learning by Giving Foundation van de familie Buffett, het Smithsonian Institution en een grote Mexicaanse educatieve televisiezender met edX in zee.
edX voegde tevens nog enkele nieuwe universiteiten toe aan de reeds bestaande samenwerking en getuige de samenwerking met het OpenCourseWare Consortium ziet het ook toekomst in de ontwikkeling van open leermaterialen anders dan MOOCs. De reeds bestaande samenwerking met het IMF die nu echt is vastgelegd bestond er voor edX al uit om ook deze andere vormen te onderzoeken.
Nieuwe onderwijsvormen
Agarwal zij daar destijds al over: “We zagen al dat universiteiten ons platform gebruiken om vele verschillende onderwijsvormen aan te bieden, van blended learning tot flipped classrooms tot rijkere on-campus leerervaringen. Voor ons is het natuurlijk dat we met verschillende instituties samenwerken op zoek naar een flexibel, groot plaform met vele opties waar ieder zijn eigen vormen van onderwijs kan leveren.”
Die vrije aanpak spreekt ook Linux-directeur Jim Zemlin aan in de samenwerking met edX. “We delen het ideaal om de toegang tot lesmateriaal voor studenten om zich in brede zin te ontwikkelen, te vergroten. edX is net als Linux ‘not-for-profit’ en ze gebruiken open source om verder te innoveren. We zien uit naar de samenwerking en hopen veel belangrijke kennis te verspreiden.”
Meest Gelezen
Europese Unie: ‘Academische vrijheid in Nederland verslechtert’
UvA-studenten dagvaarden universiteit om internationalisering
'Studentenwelzijn verbeteren zonder wetenschappelijk bewijs kan veel schade toebrengen'
Laurens Buijs splijtzwam bij universiteitsbladen
Nederlandse universiteiten dalen op vrijwel alle domeinen in de QS-ranking
