Erasmus-voorzitter gispt VVD

Nieuws | de redactie
7 maart 2014 | Met de hashtag '#onbenul' geeft Pauline van der Meer Mohr binnen de 140 leestekens aan, hoe boos zij is over de campagne van de VVD in de Rotterdam. Dat "we" in de Maasstad Nederlands spreken, schiet bij haar volstrekt in het verkeerde keelgat.

De voorzitter van de Erasmus Universiteit vraagt zich af of de Rotterdamse liberalen beseffen “hoe schadelijk deze campagne is voor kenniswerkers.” En daarmee is zo’n campagne ook schadelijk voor “het verdienvermogen van Nederland”.

Haar reactie op twitter op het verkiezingspamflet van de VVD besluit Van der Meer Mohr vervolgens met de hashtag #onbenul. In een vervolgreactie onderstreept zij daarbij waarom deze benadering van de lokale politiek haar zo tegenstaat: “Wij proberen als universiteit juist steeds meer internationale studenten en wetenschappers aan te trekken. We zijn niet de enige.” Bijval krijgt zij in social media daarvoor van een prominent liberaal, de oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas.

    

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK