Kort en goed

Nieuws | de redactie
19 maart 2014 | “Hora est!” En dan? Hoe krijgt de kersverse doctor enthousiasme voor zijn proefschrift, zelfs interesse en waardering? Met humor, scherpte en het internet kan dan veel.

Hoe zou de promovendus bijvoorbeeld zélf de boodschap van haar dissertatie samenvatten en overbrengen? Een executive summary is dan vaak toch meer executie dan des Pudels kern. Kan het nu echt niet beknopter, uitdagender, zelf in 140 leestekens?

Ja, zegt www.lolmythesis.com. Deze site nodigt PhD’s uit met zelfspot een samenvatting te publiceren die Twitterwaardig is. En dat lukt velen.

‘De Romeinen hadden écht een groot leger’, vatte een historicus uit Oxford zijn proefschrift samen.

‘Mark Rothko was een enge klootzak’, aldus het promotieonderzoek van een theaterwetenschapper van Dickinson College.

‘Stress is niet gezond, maar daar gek van worden is nog ongezonder’, meldt een gezondheidspsychologische dissertatie van Brandeis University.

‘Je ego drijft je om online dingen met de massa te delen’, zo concludeert een managementwetenschapper van het ECSP Europe College.

‘Na het lezen van Augustinus kwam ik erachter dat de vrije wil bestaat, maar dat die niet meta-vrij is, en nu kan ik er niet over uit of ik uit vrije wil deze thesis heb geschreven’, aldus een filosofiepromovendus van de Louisiana State University.

‘Winkelcentra zijn een stuk leuker met plastic palmbomen en een fontein,’ ontdekte een Weense kunstsocioloog.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK